Saturday, April 12, 2008

Petak - Slavenov rođendan, ili - kako smo jebali mater mladom jagnjetu

Prije fantastičnog punjenja koje je uslijedilo poslije, a o tome ćete čitati u sljedećem postu, prvo smo čestitali rođendan našem drugu, fudbaleru, kladioničaru - mladom tovaru, koji sa godinama već opako gubi epitet "mladi":)

Tom prigodom, održali smo jedan prigodan fudbalski meč. Domaćini su, 8 gladnih jazavaca, na stadionu HVIDRE ugostili jedno dobro pečeno i osoljeno mlado jagnje, uz kilo mladog luka, pol kile paradajza i šaku soli, zaliveno velikim količinama Velebitskog nektara.

Domaćin odmah uspostavlja inicijativu, preko slavljenika, koji muskom igrom dolazi u šansu i poentira.
JAZAVCI 1-0 JAGNJE







Nastavljamo u revijalnom tonu, ovaj put sam ja poentirao, iz daljine, u rašlje, kao Steven Gerrard. Gosti već vide u kom smjeru se kreće ova tekma, ali nisu ni blizu pravoj istini.
JAZAVCI 2-0 JAGNJE




Sada je Zrno u akciji, ubacivanje iz odbrane, uz dupli pass sa bocom velebitskog i mladim lukom, izbija u prigodu i poentira, ludilo.
JAZAVCI 3-0 JAGNJE






Marko "Taktičar" Kerma, u svom stilu, sa finesom, radi nered u odbrani mladog jagnjeta i zabija za visoko vodstvo Jazavaca na domaćem terenu.
JAZAVCI 4-0 JAGNJE





Općem veselju se pridružuje i Vlada ICE, koji u svom stilu, udara u kost, što se vidi na izvrsno napravljenim sportskim fotografijama službenog fotografa, i para mrežu.
JAZAVCI 5-0 JAGNJE





Za konačnu katastrofu gostiju, pobrinuo se najaktivniji pojedinac meča, na jeziku neumorni King, koji, kao što se vidi na slici, zabija hat-trick u zadnjim minutama meča, i proslavio je to poziranjem za klupske web stranice.
JAZAVCI 8-0 JAGNJE


Ono što je ostalo nezabilježeno kamerom, je da je i službeni fotograf zabio gol, ali to ćete mi morati vjerovati na riječ - ja sam gledao :)
JAZAVCI 9-0 JAGNJE



Usljedila je razmjena dresova, u fair play ozračju..






I slikanje sa zasluženim trofejem..

Bilo je lijepo, jedva čekamo opet da ugostimo mlado jagnje..


Adio

No comments: